Vulcanoland

Santorini

Studentsko putovanje

TERMIN A: 21.09.2020. - 30.09.2020.
TERMIN B: 30.09.2020. - 09.10.2020.

Grčka - Santorini

od 3.790,00 KN / po osobi

Ekipi i meni je ovo bio jedan od najboljih ljetnih provoda.

Marko Tomić

Neka putovanja trebaju reprizu!

The Next Generation Festival, 21+

– Santorini –

VAŽNA NAPOMENA:

Uzimajući u obzir redove letenja i plovidbe, moguća su odstupanja u terminu polaska i povratka za +/- 2 dana. O točnom rasporedu letenja i/ili voznog reda prijevoznih sredstava putnici će biti obaviješteni 7 dana prije puta. Uzimajući u obzir moguća odstupanja termina, molimo Vas nemojte planirati nikakve obaveze u terminu +/- 2 dana prije planiranog početka/završetka putovanja (eventualna vezana putovanja ili slično).

 

ODABIR PROGRAMA: U ponudi su dva programa, ovisno o željenom terminu i obavezama na fakultetu. Programi su sadržajno identični, ali se odvijaju u različitom programskom redoslijedu uvjetovanom terminima polaska (brod – Atena – Santorini – zrakoplov ili zrakoplov – Santorini – Atena – brod).

TERMIN A: 21.09.2020. – 30.09.2020.
TERMIN B: 30.09.2020. – 09.10.2020.

01 4870 515

Nazovite nas

PROGRAM - TERMIN B

PRVI DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - SANTORINI

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb/Ljubljana (transfer do Ljubljane ukoliko je polazak iz Ljubljane). Nakon obavljene sigurnosne kontrole let za Santorini. Po dolasku na otok, prijevoz do smještaja u mjestu Kamari, najdinamičnijem i najpopularnijem turističkom središtu na Santoriniju.

Kamari se nalazi na istočnoj strani otoka i dostupan je svim prijevoznim sredstvima. U prošlosti je Kamari bio ribarsko seoce koje je hranilo većinu stanovnika. Razvojem turizma počeli su iskorištavati prirodne uvjete, prije svega skoro 3 km dugu prekrasnu crnu pješčano – šljunčanu plažu, te se tako i razvilo najposjećenije turističko središte na otoku. Jedna od glavnih prednosti je svakako promenada koja se proteže uz plažu duž cijelog mjesta. Tamo ćete pronaći obilje restorana, taverni, barova, suvenirnica, trgovina odjeće i nakita od lave, kao i brojne hotele i apartmane. Kamari je svakako najdinamičnije mjesto na otoku, tako da ovdje večernje i noćne zabave ne nedostaje. Kamari je od glavnog grada otoka – Fire udaljen 9 km, a od zračne luke 5 km.

Po dolasku u smještaj slijedi slobodno vrijeme za ručak, kupanje, shopping ili upoznavanje okoline. Poslijepodne možete uživati na čarobnim pješčanim plažama prekrivenim crnim vulkanskim pijeskom. Otok Santorini jedan je od najljepših i najčudesnijih otoka na svijetu. Još uvijek se ubraja u aktivne vulkane. Vulkanska priroda Santorinija prepoznaje se po vulkanskom krateru napunjenom morem, po romantičnom gradu Fira na samom rubu vulkana i po dugim pješčanim plažama. Okolina pored romantike nudi i pravu grčku feštu.

Očekuju nas duge pješčane plaže, more, sunce, upoznavanje novih krajeva, drugih kultura i običaja.  Bit ovog putovanja je i druženje s kolegama, upoznavanje novih prijatelja, simpatija, novih ljubavi.

Navečer nam slijedi i organizirani večernji izlazak.

DRUGI DAN: SANTORINI

Drugog dana našeg putovanja organiziran je fakultativni izlet po otoku, tijekom kojeg ćete posjetiti najzanimljivije dijelove Santorinija – Santorini Mystic Island Tour:

Nezaboravna naselja Oia i Imerovigli, uz beach party na jednoj od najljepših plaža na Santoriniju. Tradicionalno mjesto Oia je više puta proglašavano najljepšim turističkim mjestom na svijetu. Moguće je posjetiti i atraktivne umjetničke galerije ili uživati u panoramskim terasama mnogobrojnih barova i restorana.

Mogućnost odlaska do naselja Imerovigli, mjesta na rubu stijene na 343 m nad morem.
Šetnja nedaleko ostataka venecijanske utvrde Skaros i atraktivnih malih hotela – tradicionalnih kuća preuređenih u luksuzne turističke hotele koji će izmamiti uzdahe.

Odlazak na jednu od najljepših plaža Santorinija – Perissa / Perivolos / Vlychada od crnog vulkanskog pijeska, uz zabavu našeg animacijskog tima.

Predvečer slijedi Sunset Party – atraktivan party na liticama s prekrasnim pogledom, u jednom od najelitnijih lokala na otoku; mogućnost kupovine i posjeta arheološkom muzeju koji čuva najzanimljivije primjerke ranokikladske civilizacije te razvijene kulture minojskog naselja Akrotiri.

Dan završavamo uz organizirani večernji izlazak.

TREĆI DAN: SANTORINI

Svaki trenutak na Santoriniju je previše dragocjen da biste ga propustili. Upravo zato nudi vam se fakultativni Izlet na vulkan – posjetite jedini aktivni krater u Egejskom moru te se okupajte u termalnim izvorima otoka Palea Kameni. Izlet uključuje vožnju autobusom do luke Athinios gdje je predviđen ukrcaj na turistički brod za krstarenje Calderom – potopljenim vulkanskim kraterom. Slijedi posjet jedinom aktivnom vulkanu u Egejskom moru na otoku Nea Kameni. Ako stavite ruku na neku od fumarola iz kojih izlazi vodena i sumporna para, ovdje još uvijek možete osjetiti da je vulkan aktivan. Razgled kratera Georg I. Potom slijedi posjet otoku Palea Kameni i kupanje u termalnim izvorima. Vulkanske fumarole griju zaljev u kojem je temperatura vode oko 35°C te je se osjeća prisutnost različitih minerala. Povratak autobusom do smještaja.

Nakon izleta se udobno smjestite u jednom od barova s nezaboravnim pogledom i jednostavno uživajte.

Navečer predlažemo fakultativni odlazak na tradicionalnu Grčku večer, nezaboravnu zabavu uz odlično grčko vino, hranu i sirtaki, uz neograničenu konzumaciju vina.

Slijedi organizirani večernji izlazak.

ČETVRTI DAN: SANTORINI

Dane možete provoditi po vlastitom izboru: ujutro možete spavati, poslijepodne uživati na pješčanim plažama ili provoditi vrijeme na izletima, a noću se zabavljati u jednom od lokala na plaži (organizirane grupne zabave te igre i zabave na plaži…). Zabavna događanja očekuju vas svakodnevno, od predvečerja do sitnih jutarnjih sati. Posebno će atraktivni biti razni sportski turniri (npr. u odbojci na pijesku).

Napominjemo da je zabava najluđa s nama, ali isto tako vam ostavljamo mogućnost da se, ukoliko želite, i samostalno zabavljate. Udobno se smjestite u jednome od barova s nezaboravnim pogledom i jednostavno uživajte.

Kao zagrijavanje za večernji izlazak obojen vatrenim tonovima – Red Love Party, četvrtog dana je u poslijepodnevnim satima planiran fakultativni posjet vinariji – Santorini Best Wine Experience. Svi u crvenom posjetit ćemo tradicionalnu grčku vinariju i okusiti otočka vina. Očekuje vas posjet vinskom muzeju uz prezentaciju tradicionalnih načina obrade vinove loze i proizvodnje vina te degustiranje 3 vina tipična za Santorini.

U nastavku večeri slijedi odlazak prema glavnom gradu otoka – Firi, gdje će se u jednom od najboljih klubova održati Red Love Party.

PETI DAN: SANTORINI

Nakon doručka i jutarnjeg odmora, odlazimo na Boat Zone Party (fakultativno) – ludu zabava na brodu i vožnju Egejskim morem, uz DJ-a i hranu grčkih mornara (ovisno o broju putnika, moguće nekoliko brodova s DJ-evima i različitim vrstama glazbe). Povratak u smještaj. Odmor. Organizirani večernji izlazak.

ŠESTI DAN: SANTORINI - ATENA

Posljednji je trenutak za kupanje i shopping na Santoriniju. Poslijepodne prijevoz do luke, ukrcavanje na brod i noćna plovidba prema Ateni.

SEDMI DAN: ATENA

U ranim jutarnjim satima pristajanje u Pireju, gdje će nas čekati autobus kojim ćemo se zaputiti u grčku metropolu Atenu. Najprije ćemo uz lokalnog vodiča razgledati Akropolu, zatim slijedi panoramski razgled Atene: znameniti trgovi Sintagma i Omonia, veliki Olimpijski stadion, slavna predsjednička palača, poznata izmjena straže, prekrasni vrtovi…

Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za ručak, individualne programe, posjet tradicionalnim četvrtima Monastiraki i Plaka, shopping…

Noćenje u Ateni.

OSMI DAN: ATENA - PATRAS – PLOVIDBA JONSKIM I JADRANSKIM MOREM

Odlazak iz Atene. Slijedi vožnja do poznatog Korintskog  kanala koji spaja Korintski zaljev sa Saronskim zaljevom u Egejskom moru. Kanal prolazi kroz uski Korintski prolaz i razdvaja poluotok Peloponez od ostatka grčkog kopna, umjetno ga tako čineći otokom. Kanal je dug 6,3 km, širok 21 metar i građen je u periodu od 1881.-1893.

Zatim ćemo se uputiti do luke Patras, gdje ćemo se ukrcati na brod prema Italiji, a na kojem vas čeka Party on Board.

Tijekom dana vas na brodu čeka kupanje u bazenu (ovisno o vremenskim prilikama!), sunčanje, odmaranje… i pripremanje za posljednju, najluđu noć! Sigurno ćemo tulumariti do kraja… i još zadnji put zajedno zaplesati sirtaki. Na toj posljednjoj zabavi ćete se oprostiti od svojih novih prijatelja – i dogovoriti se za ponovno okupljanje na postpartyju.

Na putu od Grčke do Italije plovit ćemo Jonskim i Jadranskim morem. Jonsko more svoje ime duguje grčkoj mitologiji. Prema jednoj verziji Ionios je bio sin ilirskog kralja Adriasa (porijeklo naziva Jadranskog mora), a prema drugoj sin Dyrrhachusa. Kad su Dyrrhachusa napala njegova vlastita braća, Heraklo koji se zatekao u blizini, priskočio je u pomoć svom savezniku, ali je greškom u borbi ubio njegova sina. Tijelo je položeno u more, koje je u spomen na Ioniosa potom prozvano Jonskim morem.

DEVETI DAN: VENECIJA/TRST/ANCONA

Dolazak u Veneciju/Trst/Anconu (točna luka i predviđeno vrijeme pristanka u luku ovisno o rezervaciji brodova i redu plovidbe). Iskrcavanje s broda. Autobusni transfer prema Zagrebu.

DESETI DAN: ZAGREB

Dolazak u Hrvatsku (točno vrijeme dolaska u Zagreb ovisno o luci pristanka broda, redu plovidbe i stanju u prometu).

Zar je već kraj našem putovanju? Nije! Uskoro se vidimo na post partyju gdje ćete se prisjećati nezaboravnih trenutaka ovog festivala. Nakon njega ostaju nezaboravni dojmovi kojih se sjeća preko 60.000 mladih 21+, iz generacija 1996. – 2019.

REDOVNA CIJENA:  3.990,00 kn

 

CIJENA UZ MASTERCARD POPUST (isključivo za plaćanja Mastercard®/Maestro® karticama, do popunjenja kapaciteta po akcijskoj cijeni): 3.790,00 kn

 

*VAŽNA NAPOMENA!!! Posebni Mastercard®/Maestro® popust moguće je ostvariti isključivo uz kartične uplate Mastercard ili Maestro karticama, fizički putem POS uređaja u poslovnicama agencije ili putem online linka za kartično plaćanje (koji će se nalaziti unutar dokumenta “Ponuda” kojeg ćete dobiti na e-mail nakon što Odjel bookinga obradi Vašu prijavnicu, ispod obračuna stavki – “Adresa za plaćanje kreditnom karticom: Pritisnite ovdje”). INTERNET BANKARSTVO (UPLATA NA RAČUN AGENCIJE) NIJE KARTIČNO PLAĆANJE I PONIŠTAVA UGOVORENI POPUST!

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Let zrakoplovom na relaciji Zagreb/Ljubljana – Santorini, turističkim razredom
 • Pristojbe u zračnim lukama
 • Turističku taksu na destinaciji
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Smještaj u apartmanima (5 noćenja) u mjestu Kamari na Santoriniju
 • 1 noćenje u Ateni
 • Prijevoz od smještaja do luke te plovidbu na relaciji Santorini-Pirej i Patras-Venecija/Trst/Ancona kao palubni putnik
 • Razgled Atene prema programu s lokalnim vodičem
 • Autobusni prijevoz Venecija/Trst/Ancona – Zagreb
 • Pratitelja putovanja
 • Ekipa za prvu pomoć / dežurna ekipa
 • Animaciju i organizaciju putovanja
 • Večernju zabavu / nastupe / koncerte

*Napomena: Fakultativni program i izleti nisu uključeni u cijenu.

DOPLATE UZ ARANŽMAN:

 • OBAVEZNE DOPLATE PRILIKOM REZERVACIJE:
  • – Prijavnina: 75 KN po osobi
 • DOPLATE PREMA ŽELJI PRILIKOM REZERVACIJE:
  • BRODSKA KABINA ZA 4 OSOBE: 1.200 KN po kabini (unutarnja brodska kabina AB4 na relaciji Patras – Venecija/Trst/Ancona, opcionalna doplata; putnici koji ne rezerviraju kabinu nemaju organiziran smještaj na brodu već samo prijevoznu kartu)
  • ZDRAVSTVENO OSIGURANJE U INOZEMSTVU, UNIQA osiguranje d.d.: 140 KN po osobi (opcionalna doplata)
  • OSIGURANJE OD RIZIKA (PUTNIKOVOG) OTKAZA PUTOVANJA, UNIQA osiguranje d.d.: 100 KN po osobi (opcionalna doplata; osiguranje se uplaćuje prilikom rezervacije, nije ga moguće ugovoriti naknadno niti manje od 14 dana uoči početka putovanja)
  • DOPLATA ZA DVOKREVETNU SOBU/APARTMAN: 100 KN po osobi

DOPLATA NA DESTINACIJI: Fakultativni paket izleta Volcanoland 2020.

CIJENA: 139,00 EUR po osobi

Volcano Santorini Mystic Island Tour

Nezaboravna naselja Oia i Imerovigli, uz beach party na jednoj od najljepših plaža na Santoriniju. Tradicionalno mjesto Oia je više puta proglašavano najljepšim turističkim mjestom na svijetu. Mogućnost posjeta atraktivnim umjetničkim galerijama ili uživanja u panoramskim terasama mnogobrojnih barova i restorana.

Odlazak do naselja Imerovigli, mjesta na rubu stijene na 343 m nad morem.

Šetnja nedaleko ostataka venecijanske utvrde Skaros i atraktivnih malih hotela –  tradicionalnih kuća preuređenih u luksuzne turističke hotele koji će izmamiti uzdahe.

Volcano Greek Taverna

Grčka večera s tradicionalnim programom koja garantira odličnu zabavu uz pravu grčku gastronomiju, tradicionalne plesove i zvuk buzukija.

Bouzouki je vrsta instrumenta koji nalikuje maloj gitari ili tamburici, a grčka ʺBouzoukiaʺ je koncept sam po sebi. Želite li iskusiti kako se Grci zabavljaju? Radi se o mjestima koji su ujedno i noćni klubovi i centri gdje možete poslušati živu glazbu uz hranu i jelo. Grčki zabavljači neumorno pjevaju, a vi im se bez ikakvog ograničenja možete pridružiti na pozornici i zaplesati ili zapjevati s njima. A famozno razbijanje tanjura? To je stvar prošlosti. Bacanje tanjura pod noge izvođača bilo je popularno do 70-ih godina, no budući da je bilo mnogo ozljeda ta je praksa stavljena van zakona. Grci su stoga pronašli mnogo mirniji način izražavanja veselja uz zvuke buzukija – bacaju karanfile.

Volcano Boat zone Tour

Doživite novu avanturu i začinite svoju zabavu! Uživajte u vožnji brodom, uz kupanje u kristalno čistom moru, i prepustite se plesnim koracima u ritmu DJ-a, uz povjetarac na pučini Egejskog mora.

Prema antičkoj legendi, Egej je bio kralj Atene. Kao danak kralju Minosu, čijeg su sina prema jednoj od inačica mita ubili Atenjani, Egej je brodovima na otok Kretu slao po sedam atenskih djevojaka i mladića (izabranih izvlačenjem slamki), kao žrtvu Minotauru, mitskom čudovištu koje se nalazilo unutar labirinta od 1.000 međusobno povezanih prostorija Minosove palače. Kako bi zaustavio žrtvovanje mladih Atenjana (prema nekim inačicama mita, ono se odvijalo svake godine, a prema drugima – svake osme godine budući da je prema kretskoj astronomiji pun Mjesec bio u ekvinociju svakih osam godina), Egejev sin Tezej je odlučio potražiti čudovište. Ocu je obećao kako će, ako pobijedi, na povratku brod ploviti s bijelim jedrima. U suprotnom, jedra će biti obojena tugom – crna. Uz pomoć zaljubljene Minosove kćeri, Tezej je uspio ubiti Minotaura i pobjeći iz labirinta, ali je na povratku kući zaboravio na dogovor s ocem. Egej je danima gledao na pučinu čekajući sina, a kad je vidio da se približava brod s crnim jedrima, u tuzi se s visoke litice bacio u more, koje je po njemu nazvano Egejsko. Prema legendi, litica s koje se Egej bacio danas nosi ime rt Sounion, na kojem se nalaze ostaci Posejdonovog hrama.

Volcano Santorini Best Wine

Santorini je dom nekih od najboljih svjetskih vinarija pa je nedegustiranje vina nezamislivo. Vulkansko tlo na otoku proizvodi neka od najbogatijih bijelih vina na svijetu, a vinogradi su često upareni s prekrasnim pogledom. Kombinirajte svoju vinsku kartu s nekim tradicionalnim grčkim jelom i doživite nevjerojatno poslijepodne.

Volcano Tour

Posjetite jedini aktivni krater u Egejskom moru te se okupajte u termalnim izvorima otoka Palea Kameni. Izlet uključuje vožnju autobusom do luke Athinios gdje je predviđen ukrcaj na turistički brod za krstarenje Calderom – potopljenim vulkanskim kraterom. Slijedi posjet jedinom aktivnom vulkanu u Egejskom moru na otoku Nea Kameni. Ako stavite ruku na neku od fumarola iz kojih izlazi vodena i sumporna para, ovdje još uvijek možete osjetiti da je vulkan aktivan. Razgled kratera Georg I. Potom slijedi posjet otoku Palea Kameni i kupanje u termalnim izvorima. Vulkanske fumarole griju zaljev u kojem je temperatura vode oko 35°C te je se osjeća prisutnost različitih minerala.

PLAĆANJE:

Plaćanje aranžmana je moguće izvršiti kartično (Mastercard/Maestro karticama do maksimalno 12 beskamatnih rata (ovisno o banci izdavatelju); za ostale kartičare maksimalni broj rata ovisi o kartičaru i banci izdavatelju – http://collegium.eu/uvjeti-karticnog-placanja), gotovinski u poslovnicama agencije ili uplatom na žiro račun agencije / internet bankarstvom / općom uplatnicom.


 

VAŽNA NAPOMENA!!! Posebni Mastercard®/Maestro® popust moguće je ostvariti isključivo uz kartične uplate Mastercard ili Maestro karticama, fizički putem POS uređaja u poslovnicama agencije ili putem online linka za kartično plaćanje (koji će se nalaziti unutar dokumenta “Ponuda” kojeg ćete dobiti na e-mail nakon što Odjel bookinga obradi Vašu prijavnicu, ispod obračuna stavki – “Adresa za plaćanje kreditnom karticom: Pritisnite ovdje”). INTERNET BANKARSTVO (UPLATA NA RAČUN AGENCIJE) NIJE KARTIČNO PLAĆANJE I PONIŠTAVA UGOVORENI POPUST!


 

UVJETI GOTOVINSKE OTPLATE NA RATE:

 
 •  
  Prilikom prve uplate plaća se akontacija: 100,00 KN po osobi (potrebno platiti u roku od 3 dana od prijave). Nakon 1.5.2020. akontaciji se pribrajaju i sve rate koje su trebale biti uplaćene do datuma prijave.1. RATA
 •  
  dodatnih 500,00 KN po osobi, mora biti uplaćena najkasnije do 1.5.2020.2. RATA
   
 •  
  dodatnih 500,00 KN po osobi, mora biti uplaćena najkasnije do 15.6.2020.3. RATA
 •  
  Preostali iznos aranžmana (cjelokupni iznos umanjen za ranije uplaćene rate) mora biti plaćen najkasnije do 1.9.2020.PREOSTALI IZNOS

MOŽDA TI SE SVIDI

Razna europska i daleka putovanja!

Volcanoland – Santorini

© Copyright 2019 by Collegium putovanja d.o.o. - Made With In Zagreb